Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2017. július 29. 18:43 - SchLady

#171 Itthon töltött napok

  A nyuszi távozása után kedvünk támadt egy jó adag gyros tálhoz, ezért lesétáltunk a Csóni Büfébe, hogy ennek az óhajunknak frissiben eleget tegyünk. A törpök persze nem elégedtek meg azzal, hogy a miénkből lopkodhatnak, nekik egy külön tál kellett, amiből kedvükre kotorászhatnak a finom falatok között. Evés után jártunk egyet a tó körül, kicsit megmozgattuk magunkat a nagy evészet után. A kondiparkra is rászabadítottuk őket, kis riadalmat keltve a testmozgásba feledkezett emberekben. Gondoltuk, Törpiék is megfelelően elfáradnak a tavaszias időben elköltött nagy adag finom étel és a kiadós mozgás után, de nem így történt...

1383_gyrostal.jpg

  Amikor hazaértünk, másra se vágytunk, mint egy kis pihenésre, ágyban tehénkedésre, de két gnóm mellett ez igen nagy luxusnak számít, és úgy tűnik, még az sem változtatott a helyzeten, hogy jóllakottságuk után szinte gurultak hazafelé. Mivel párom munkája során sok-sok apró izé-bizé gyűlt össze apránként a zsebeiben, arra gondolt, itt a megfelelő pillanat, hogy mindez szétválogatásra kerüljön. Rábíztuk szorgos törpkezeikre a különválogatás precíz tudományát, mi meg addig jót sziesztáztunk. Alig tettük le a fejünket, kellemes sutyorgásba kezdtek, majd azt is hallottuk, ahogy a kiválasztott darabok a megfelelő tárolórekeszbe pottyantak. Többről nem tudok tájékoztatást adni, mert a susmorgós rendezgetés közben békésen elaludtunk.

1384_gnomsegitseg.jpg

  Bárhová készülünk is, otthonról távozáskor a lépcsőházban járva-kelve folyton találkozhatunk nyíló virágokkal, pompázó növényekkel, amiket Bircsi a szakértő hozzáértésével mustrál, és mindketten sűrűn dicsérik a gyönyörűségüket a szomszéd néniknek, akik gondozzák ezt a lépcsőházi kiskertet.
  – Kinyílott a valamink! – kiáltotta Gnómi kikerekedett szemekkel.
  – Ez egy hibiszkusz! – tájékoztatta barátját Nagytudású Bibircs.
  Gnóminak majdhogynem mindegy volt, mi a neve, nem tudott betelni vele. Minden alkalommal, mikor elmentünk mellette, megcsodálta a hatalmas virágot.
  Visszautazásunk hajnalára ismét kinyílt egy óriási búcsúvirág, amivel megköszönte a növényke a sok szép bókot, amit Törpiéktől kapott az itthon töltött napok során. Ezzel búcsúzott tőlük, hogy amikor legközelebb találkoznak, tudják, ugyanígy fog pompázni nekik akár tél lesz, akár nyár.

1385_hibiszkusz.jpg

  A következő napokban, hetekben a rózsabokor kimeríthetetlen élvezeti forrást biztosított számukra, ugyanis úgy megtelt élettel a bokor és környéke, hogy minden egyes nap találtak valami újdonságot, több új élőlényt, akit napokon keresztül nyomon követhettek, ezzel számtalan élménnyel gazdagodtak a tavasznak köszönhetően, és a visszaút során még egy tisztességes röpcsivel pózolást is sikerült elkapnom végre, ami már nagyon hiányzott a gyűjteményemből...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr5212640057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása