Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2016. december 19. 09:45 - SchLady

#163 Első közös szilveszter

  Szilveszteri buliba voltunk hivatalosak, és el is gondolkodtunk rajta, mit kezdjünk vajon a gnómokkal, míg mi odaleszünk... Alapos megfontolást kívánt a dolog, hiszen, ha kihagyjuk őket, durcázás lesz, ha meg ott történik valami, hogy magyarázzuk meg száz vendégnek, hogy nincs mitől tartani, csak két rosszcsont törpe műve volt az egész? Akárhogy is osztottunk-szoroztunk, végül arra a következtetésre jutottunk, hogy elég jól neveltek ahhoz, hogy semmi gond ne legyen az este folyamán, és tudják, hogy mindig büszkék vagyunk rájuk, ha semmi rosszat nem csinálnak, ezért hát együtt készültünk az estére.

1342_nullaora.jpg
  Nálunk még nem volt hó, de ahogy odaértünk a tett színhelyére, némi hófoltokat találtunk, a művelődési ház udvara pedig végig fehéren tündökölt. Törpiék rögtön kiugrottak az autóból, hogy jól megdobálják egymás sapkáját, elvégre szilveszter délutánja van, ennyi nekik is kijár az év utolsó napján.
  A buli hangulata nagyon jó volt, az egész estét végigtáncolták a vendégek. Mint a zenekar "vendégei", a színpadon ültünk a zenekar mögött, Gnómiék ott bohóckodták ki magukat. Nagyon jól viselkedtek, ezért az éjféli koccintásban ők is részt vehettek egy kupica pezsgővel.

1343_kocc.jpg

  A tombola után mindig fokozódik a hangulat, és ez most sem volt másként. Bircsiék is elengedték magukat, és végül az asztal többi vendége is megszokta a szeleburdi törpök jelenlétét. Például, mikor a harmonikás odajött hozzánk, aztán elfordult, az asztalnak háttal állt, Törpi bedugott a hátsó zsebébe egy kanalat, amit csak néhány perc múlva vett észre. Ezen aztán volt nagy nevetés részünkről.

1344_torpenek.jpg

  Az este utolsó fél órájában már arra is kaphatók voltak, hogy beleénekeljenek a zenekar előadásába, egy olyan nótába, amit ők is ismertek, de dalos kedvüknek hamar vége szakadt, mert hajnal volt már, és a szilveszteri bál véget ért. Mindannyian kezdtünk fáradni.

1345_buek.jpg

  Utoljára még lefotózkodtak az új évi táblával, de utána hamarosan leragadt a szemük. Bebújtak a zsebembe, és elszenderültek. Mikor hazaértünk, ők még mindig összeborulva durmoltak, nem is volt szívem felkelteni őket. Az új esztendő első napján kabátzsebben ébredtek, mikor mi már jócskán belemerültünk a bécsi újévi koncert gyönyöráradatába...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr8312043605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása