Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2016. szeptember 20. 07:06 - SchLady

#155 Madárétterem 2

  Augusztus környékén kikelt a kertben egy elültetett napraforgómag, amiből később madárétteremnek kellett lennie, ha beállnak a téli fagyok. Gyönyörűen növekedett, szinte viharos tempóban. Napról napra láthatóan nagyobb és terebélyesebb lett, mindig felfedeztük az új leveleket és az új "asztalokat" rajta. Eléggé cúgos helyre épült, sokszor megviselték az őszi szelek, és Gnómiék aggodalmasan nézegették az ablakból, hogyan bírja a kiképzést a leendő étterem.
  Sajnos nem hiába aggódtak érte, mert az egyik reggel arra lettek figyelmesek, hogy nem áll a helyén. A kövezeten feküdt szegény. Könnyű dolga volt a viharnak, hiszen nagyra nőttek már rajta az asztalok, ahol a vendégek falatozni fognak, a szél hatására az egész növényt elhúzták, és így gyökerestől kifordult a sekély földből.

1280_madaretterem1.jpg

  Nagyon bánatosak voltak Bircsiék, mert hiába drukkoltak neki, nem tehettek semmit érte. Egyet azonban mégis: földet kapartak a kiálló gyökerekre, kőkockákkal megtámasztották a leomló földet, hogy minél többet tudjanak ráhalmozni, és minden reggel és este megöntözték, hogy ne száradjon ki a vékony földréteg alatt. Három nap múlva segítségünk érkezett, és a megfelelő szerszámokkal felszerelkezve helyére állítottuk, és kicsit meg is lett támogatva oldalról a szél ellen, hátha jobban bírja a későbbiek folyamán. A gnómok örömujjongása végigfutott az egész utcán.

1281_madaretterem2.jpg
  Egy héten belül történt a hazautazásunk, ezért egy hétig fogalmunk sem volt róla, hogy túléli-e a növény a következő napokat. Amikor visszajöttünk, első dolguk volt a törpéknek megnézni, mi lett vele. Szomorúan tapasztalták, hogy csak hűlt helyét láthatják ezután, mert az abban az évben tervezett Madárétterem a Napraforgóhoz teljes lebontásra került. Üres volt nélküle a kert, nem volt mit megcsodálni reggelente.

1282_madaretterem3.jpg

  Nem érhetnek mindig csupa jó dolgok minket, de azért próbáljuk kihozni a legjobbat az összes lehetőségből, ami elénk kerül. A következő étterem talán tartósabb lesz, jobb helyet választanak neki az építők, és megint lesz mit nézegetnünk reggelente, amíg nő, és télen, amikor a vendégek látogatják.

Címkék: madárétterem
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr4111722539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása