Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2014. február 21. 12:50 - SchLady

#18 Kávézós kiruccanás

  Az előző posztban leírt várlátogatós napon más programot is beterveztünk, mégpedig mosást. Mivel a szálláson nem volt rá lehetőség, így elmentünk közel 40 km-rel arrébb egy nagyvárosi mosodába, ahova bevittük, kimostuk és hazahoztuk a ruhákat. Ez volt az egyetlen a közelben a mosodakereső oldalon, meg sok más lap szerint is. Amíg ilyenkor várakozunk, általában elmegyünk sétálni a közelben, esetleg beülünk egy kis kávézóba vagy pékségbe falatozni és inni egy kapus csávót. Most sem tettünk másképp.

0088_kave.jpg
  Ahogy elmentünk a kávézó előtt, egy bagoly integetett felénk (valójában Gnómi felé), hogy menjünk be, és üljünk le mellé. Nem nagyon kérettük magunkat. Rendeltünk két kapucsínót, amit szép nyugodtan, komótosan elszürcsölgettünk. Közben Gnómi elcsente a kekszemet, amikor egy pillanatra elfordultam. Elég szúrós tekintetet vetettem rá első pillanatban, de mikor megláttam, miért vette el, egyből megenyhültem. Meglepetésemre elfelezte a baglyocskával. Megsajnálta, amiért biztos senki nem kínálja meg őt a finom sütikből és a kávé mellé adott apróságokból.

0089_bagoly.jpg

  Miután ilyen testvériesen megosztoztak, sokat mesélt a bagoly az emberekről, akik betévednek. Például, hogy milyen ocsmány módon képesek összemorzsázni az asztalt, és aztán úgy hagyni, míg egyesek belesöprik a tányérjukba az asztalról. Nem beszélve azokról, akik nem képesek megmozdulni, hogy a tányérjukat és csészéjüket a tologatós kocsira tegyék, ahol a helye van az elfogyasztott rendelésnek, míg akad olyan, aki a pulthoz viszi vissza a csészéjét, ha nem találja a kocsit. Még sok mást is mesélt, de nem figyeltünk teljesen oda, had beszélgessék ki magukat nyugodtan.

0090_sasolas.jpg
  Ez volt az első olyan alkalom, amikor bevittük magunkkal egy kávézóba. Láttam rajta a kíváncsiságot, hogy mi vajon mit szoktunk csinálni a kiürült csészékkel. Leült mellénk a sarokba, ahonnan valósággal leste, hogy ott hagyjuk-e. Pechére mi mindig "elmosogatunk", vagyis a helyére tesszük a dolgokat, sőt, még az asztalt is lesöpörjük magunk után. Mondanám, hogy csalódott az eseményekben, de nem tehetem. Nagyon büszke képet vágott hozzá, amiért velünk van, mert nem kellett lebőgnie a bagoly előtt, amitől láthatóan megkönnyebbült.
  Befejeztük a kávézást. A bagoly megköszönte a társaságot és a kekszet. Elbúcsúztunk tőle, és visszamentünk a mosodába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr595824188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása