Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2016. november 22. 15:31 - SchLady

#161 Karácsonyi hazaút 2

  Rendeztünk egy ünnepi búcsúbulit, mielőtt hazautaztunk volna a megérdemelt karácsonyi szünetre. Az utazás reggelén beszálltunk a kocsiba, és Gnómiék bepattantak leghátulra, terpeszkedtek a sapkájukban, és nem is foglalkoztak semmivel, amíg Münchenbe nem értünk. Nem indultunk túl korán, ezért sötét volt már, mikor megérkeztünk, de ez remek alkalom volt arra, hogy a vendéglátóink megmutassák nekünk az utca karácsonyi nevezetességét.

1319_hazaut1.jpg

  A ház gazdája minden évben kiteszi az ünnepi világítást, amiből az épület összes oldala bőségesen kap. Szerintünk, ha felkapcsolja ezeket a díszeket, az egész utca átlagos villanyszámláját elveri vele egy éjjel során, mint a Karácsonyi vakációban. Irdatlan nevetés lett ebből a röpke látogatásból, persze csak messziről mertük megnézni, nehogy mi is megvakuljunk, mint a szomszédok a filmben. :D

1320_kivilagitas.jpg

  Ahogy felértünk a lakásba, kellemes karácsonyi díszítést találtunk az ablakban. A sok piros dolog vonzotta a kis apróságokat, ezért rögvest elbújtak közöttük. Akárhogy próbálkoznak, még a gnómikulás sapkájuk is annyira jellegzetes, hogy elég nehéz lenne nekik bárhol is tökéletesen beilleszkedniük. Hamar megtaláltuk őket, de nem búsultak a dolgon, mert utána el lettek halmozva finomságokkal.

1321_bujocska.jpg

  Először kaptak egy adventi kalendárt, amiből kiválaszthattak egy-egy ablakocskát, és a tartalmukat magukévá tehették. Gnómi egy angyalkát választott, hogy pillanatokon belül eltüntesse azt. Természetesen a naptár is piros színű volt, így nehezükre esett a választás.

1322_advent1.jpg

 Bircsinek egy autó tetszett meg. Alaposan megnézte magának, mielőtt eltüntette a szakálla mögött. Mire visszafordultunk hozzájuk, már mindkettőnek táncot járt az orra a nagy csokievés közben.

1323_advent2.jpg

 Az ünnepek közelségére való tekintettel másnap reggel egy-egy mini Kinder buenót választhattak a bonbonok közül. Törpi rögtön befalta, de Fényességes szakállú Bibircs még tartogatta, hogy későbbre is legyen neki. Mikor Gnóminak már csak a nyála csoroghat utána, neki még mindig meglesz a sajátja, amit – természetéből adódóan – úgyis testvériesen el fog osztani vele.

1324_bueno.jpg

  Tovább utazásunk előtt történt meg az eset, hogy betömték kis szájukba, és ismét eltehénkedve a hátsó ülésen lévő holmikon, pihenték ki jó előre azt a 4 órát, amit még utazással kellett eltölteniük.

1325_hazaut2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr8611947443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása