Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2015. július 16. 19:45 - SchLady

#124 Ismerkedés Manó kutyával

  Bibircs sapkája alatt is sűrűn megfogalmazódnak tervek, amiket szeretne véghez vinni. Olvasottsága révén elég tájékozott Gnómi barátait illetően, ezért újabb ötlettel állt elő: szerette volna megismerni Manó kutyát. Emlékezett rá, amikor Törpi elmesélte neki az első találkozásukat, és hogy állandóan kapkodott a sapkája után. Szegény Gnómi alig tudta a fején tartani, annyira fürge volt Manó. Bibircs kíváncsi lett rá, ezért meglátogattuk őt.

939_mano1.jpg/Hát te ki vagy?/

  Manó kezdetben nem fordított túl nagy figyelmet rá. Hiába közeledett hozzá a kis törp, ő inkább hűsölt a hideg kövön, és nem moccant, de Bibircs kitartása mégis sikeresnek bizonyult. Addig sündörgött, míg Manó kénytelen volt odafigyelni rá. Megszaglászta, érdeklődve nézte, Gnómi meg ezalatt a zsebemből figyelte az eseményeket. Érdekes módon Bibircs sapkáját nem akarta lecibálni.
  A kis apróság indítványozta, hogy bújócskázzanak. Törpi kimaradt belőle, nem volt kedve hozzá. Játszottak egy ideje, amikor igencsak meglepődött azon, hogy Manó mindig pillanatok alatt megtalálja, míg neki rettenetesen sokáig kell keresnie őt. Hogy ne legyen nagyon elkeseredve, elmondtam neki, milyen jó szimatuk van a kutyáknak.

940_mano2.jpg/Majd én számolok!/

  – Amikor először megszagolt, megjegyezte, milyen illatot kell hozzád kötnie. Akárhol is vagy a lakásban, ő pontosan tudja. A kutyák orra körülbelül milliószor érzékenyebb az emberénél. Sőt, a nedves orrukkal képesek meghatározni, milyen irányból jön az az szag, amit éreznek.
  – Legközelebb mást játszunk... – találta el a felismerés, mennyire halott meccs egy kutyával bújócskát játszani.

941_mano3.jpg/Megvagy! Simogass meg!/

  Sajnos nem tudom megmondani, hogy a törpök orrához képest mennyivel érzékenyebb a kutyáké, ilyen összehasonlítást egy törp szakkönyv sem említ, de ez is elég megdöbbentő volt a Bibircsnek. Már el is kezdte kitalálni, mi legyen az elfoglaltságuk, amikor legközelebb látogatást teszünk Manónál. Ezek a gnómok sose tudnak nyugodtan megülni a hátsójukon... Persze épp ettől szép egy gnómtulajdonos élete. ;)

  A következő részben pedig kiderül, mi történt a haldokló fikusszal azalatt, míg otthon szórakoztattuk törpjeinket.

Címkék: kutyabarátság
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr727611902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása