Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2015. április 21. 12:32 - SchLady

#109 Deszkamánia

  Hétágrasütős hétköznapi nap volt. Órák óta nyitva volt az ablak, de kitártam az ajtót is, és élveztem a tavaszias meleget. A törpök is előbújtak és kitalálták, hogy szeretnének deszkázni.
  – Majd hétvégén elmegyünk – mondtam nekik.
  – De olyan jó idő van! – sopánkodtak mindketten.

675_varakozas.jpg

  A terasz buckás kövezete sajnos nem alkalmas ilyen mutatványokra, ezért mindenáron a deszkás pályára akartak menni. Arra gondoltak, ha kiállnak az ajtóba, talán páromnak megesik rajtuk a szíve, mikor hazajön. Hát, megesett, de akkor sem mentünk. Nem volt hiszti, se durcázás, csak néma elfogadása a helyzetnek, hogy ilyesmikre csak hétvégén tudunk sort keríteni.

676_polc.jpg

  Törpjeink nem arról híresek, hogy könnyen feladnák. Egyből szétnéztek a lakásban, hátha találnak valami olyan helyet, amit eddig még nem vettek észre, így leltek rá a szobában lévő csapra. Meg kell hagyni, viszonylag biztonságos helyet találtak, mert befelé lejt, nehezen pottyannának ki belőle, és a fésülködőpolc is egészen biztonságosnak tűnik.

677_csap1.jpg
  Először csak a polcon gurultak és trükköztek, aztán amikor belemelegedtek, a csapon egyensúlyoztak. Először kissé megijedtem, de tudnak vigyázni magukra, ha akarnak, úgyhogy nem aggódtam értük. Maximum a csapba eshetnek, az meg nem olyan vészesen nagy magasság.

678_csap2.jpg
  Bibircs elhatározta, hogy kipróbálja, milyen lehet a csapban deszkázni, elvégre majdnem olyan, mintha a pályán csinálná. A különbség csupán annyi, hogy ott villoghat a törpdeszkájával, hiszen nem mondhatja el magáról mindenki, hogy Tony Hawk-os deszkája van. Tony Hawk az első, aki képes volt a 900-as fordulatot letenni a pályára, ami nagy szó volt akkor. Azóta már többen is megcsinálják, sőt emeltek is rajta 180 fokkal, de ettől függetlenül mindenképp áttörés. Elhiszem, hogy Bibircs büszke rá, hogy a neve ott virít a deszka alján.

679_mosdo1.jpg
680_mosdo2.jpg

681_mosdo3.jpg
  Nem volt különösebb akadálya annak, hogy jól érezzék magukat, bár a csap eléggé csúszósnak bizonyult. Pereceltek épp eleget, de utána sem tudták megunni. Mindig felálltak, és folyton újból próbálkoztak. A kitartásuk már önmagában dicséretes, szóval jó úton haladnak a törpdeszkások világa felé. Olvadozik a szívem, mikor ilyen jól elfoglalják magukat. Hát nem zabálnivalók?

Címkék: törpdeszka
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr157386042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása