Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2015. február 19. 11:05 - SchLady

#101 Cinegeles

  Törpiék kiültek az ablakba madarakat lesni. Mást sem lehetett látni, mint a kertben lévő bokrokról folyton hulló havat, ahogy egyik ágról a másikra röppentek a cinegék. Gyakran szálltak be az étterembe is, onnan pedig az ablak mellett álló vasrácsra, amire a rózsa futott fel. A keményebb, fagyottabb, vagy egyszerűen túl nagy magvakat a rácshoz verték, míg nem sikerült összetörniük, vagy meg nem unták. Egész nap kopácsolás hallatszott odakintről.
  A kitartásuk eredményesnek bizonyult, mert még egy rigófiút is sikerült elkapniuk. A gyűjteménybe tehát a következő képek kerültek be:

610_tengelicles.jpgMadáretetőre kapaszkodó tengelic

612_cinegeles2.jpgPózoló széncinege

611_cinegeles1.jpg"Most megvagytok!"

613_rigoles.jpgMit sem sejtő rigófiú

  Bibircsnek szörnyen tetszettek a sárgálló hasú cinkék. Állandóan helyezkedett, hogy jobban lásson. Csoda, hogy nem lapult össze az orra a nagy nyomakodásban. Nagyon jól mulattunk a törekvésein, de a lényeg mégiscsak a sikeres madárles. Sok múlt a türelmükön, szó se róla.

614_nyomakodas.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr897145675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

intenziv_tornado 2015.03.17. 14:14:15

br/x jelentkezz! Már egy hónapja nincs új poszt... Timbuktuba utaztak tán Gnómiék, ahol nincs internet?
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása