Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2015. május 29. 19:12 - SchLady

#115 Gnómok a konyhában

  A napi menü összeállításában ismét nagy segítségre leltem. A tipp rántott hús és sk szalmakrumpli volt, emellé pedig kaptam egy egyszerű újítást: sült fehérrépa. Hogy eddig nem jutott eszembe! Vettem is egy dobozzal.
  Nekiálltunk elkészíteni. Gnómi segített meghámozni, Bibircs meg a sütését vállalta el. Rájöttem, hogy előnyös, ha segítenek, mert addig is tanulnak és nem a huncutkodáson törik a fejüket. Közben beszélgetünk, jól mulatunk, és hamarabb telik az idő.

903_frepa.jpg

  Nem árt az, ha megtudjuk, mennyire könnyen sajátítják el gnómjaink a sütés-főzés fortélyait. Legközelebb is örömmel engedek az óhajuknak, ha segédkeznének, elvégre jó dolog az, ha kiismerik magukat a konyhában, főleg, ha tudják, mi a különbség az élesztő és a sütőpor között. Egy kis kikupálódás után minden törphölgy álma lesz, hogy ilyen szakértő gnóm legyen a konyhában.
  Manapság nem elég csupán viccesnek és csibésznek lenni. Érdemes megtanulni néhány finomságot, és villogni egy kicsit a konyhai tudománnyal. Ha sikerül elsajátítani mindezt, biztosan nem tudják majd, hová bújjanak a sok rajongó gnómibella elől...
  Később, ha kellően belejönnek a konyhaművészetbe, már nem kell azon sopánkodnunk, hogy bután veszik ki a kefirt a hűtőből. Megfontolandó, nemde?

Címkék: gasztrognómia
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr107503504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása