Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2015. február 01. 16:42 - SchLady

#98 A közös utazás

  Kellemesen elteltek az ünnepek. Elkezdődött a lázas készülődés a kiutazásra. Bibircs csak nézte Gnómit, ahogy pakolászik a táskámba. Neki nem volt semmije, amit el kellett volna helyeznie, hiszen a sapkáján kívül nem hozott magával egyebet. Nyugodtan üldögélt a kisszékben, míg mi tettünk-vettünk.

596_tarsasag.jpg

  Ők azzal kezdték a hosszú utat, hogy bebújtak a hátsó ülésre tett télikabátom zsebébe, ami akkora, hogy házibulit is rendezhetnének benne, és az utazás nagy részét végigdurmolták. Ha esett a hó, szóltam nekik, hátha megnéznék a fehér szántókat és hegyeket, de amint hómentes övezetbe értünk, visszamásztak búvóhelyükre. Néha susmorogtak, amiből semmit nem lehetett érteni, néha meg hangosan nevettek, ha a Naviból megszólaló Heti Hetes műsorvezetője valami nevetséges viccet szúrt a navigálás közbe.

597_fikusz.jpg

  Az út nagyon sima volt, se dugó, se fennforgás, se vészesen nagy forgalom. Még baleset vagy koccanás se. Ennyit számít, hogy egy héttel az újévi dömping után szálltunk kocsiba. Este érkeztünk meg. Bepakolás után Gnómi körbevezette Bibircset a lakásban. Bemutatta Hernyó Helgának és a békakirályfiknak, utána Süninek. Rögtön rendeztek egy zöldtúrát is, és minden növényt meglátogattak. Megállapították, hogy egy növénnyel több van, egy fikusznak nagyon hiányoztunk, mert kornyadozni kezdett, és a kövirózsa periszkópja valójában bimbók hada.

595_kovirozsa.jpg

  Mivel egész úton aludtak, el lehet képzelni, hogy kinyílt a szemük. Virgonckodtak, bújócskáztak, aztán amikor mi lefeküdtünk aludni, akkor kezdődött csak igazán a törpparty. Gnómi megmutatta a LED sort is. Több se kellett... Az est fénypontjaként folyton ott szaladgáltak, nyomkodták a távirányítót, közben persze nagyon jól szórakoztak. Azt hittem, már sose dőlnek ki. Csukva volt az ajtónk, de behallatszott a rosszcsont sugdolózás és nevetgélés. Nem tudom, mikor aludhattak el, de reggel, mikor felkeltem, kimerülten szundítottak a kanapén. Délelőtt tíz óráig meg se moccantak, csak akkor kezdtek éledezni, mikor már besütött a nap a szobába.

598_led.jpg

  Az ezt követő napok sokkal izgalmasabb dolgokat hoztak számukra. A madárétterem vendégei gyakran jöttek a kertbe. Folyton leskelődtek utánuk. Néha lebuktak, de nagyon szép képek is készültek a lesből fotózott kismadarakról. Nemsokára erről fogok nektek beszámolni.

599_alvas.jpg

Címkék: fikusz törpparty
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr647130679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása