Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2015. január 27. 16:45 - SchLady

#97 Nagy csodálkozások

  Különleges élményben volt részünk az ünnepek utáni itthon tartózkodásunk utolsó napjaiban. Mondhatnám, hogy találgassatok, de úgysem találnátok ki, épp ezért nem is szaporítom tovább a szót. Szeretnék rizsázni még egy kicsit, és elodázni a lényeget, de sajnos nem vagyok jó az ilyesmikben, így hát nem próbálok meg témát váltani, pedig nagyon szép napunk van ma. Nálatok is esett a hó? Én kimondottan örültem neki, mert szeretek havat lapátolni... Ja, igen... ott tartottam, hogy elmeséljem, miféle új barátságot kötött Gnómi. Mielőtt tényleg bezárnátok az oldalt bosszúságotokban, amiért nem keltettem fel kellően a kíváncsiságotokat, már kezdem is a történetet.
  Hirtelen ötlettől vezérelve felugrottunk Pestre. Egyúttal lehetőségünk nyílt arra is, hogy megismerkedjünk egy nem mindennapi "háziállattal". A családja kitaszította az állatkertben, ezért emberi segítséggel nevelkedett fel. Kíváncsi teremtés. Amint meglátott minket, kapaszkodott a ruhánkra, érdeklődően szaglászott és dörgölőzött. Csodálkoztunk rajta, mennyivel kisebb termetű, mint a természetfilmekből kitűnik. Ő Maki, a szurikáta.

590_maki1.jpg

  Beszélgettek már a kis törpök arról, hogy Gnómi szívesen megismerkedne vele. Utánanéztek, milyen állatról van szó. Bibircs rögtön azt mondta, hogy ő nem mer a közelébe menni egy olyan ragadozónak, ami a természetben skorpiókkal táplálkozik. A végén még kiforgatja a sapkájából (úgy tűnik, ő is félti), tehát, ha oda indulunk, őt nyugodtan hagyjuk otthon. Gnómi majd úgyis elmeséli neki az egész találkozást. Így is lett.

591_maki2.jpg

  A megismerkedést képekkel alátámasztani kevésbé sikerült, olyan izgő-mozgó állatka, de elég erőszakos vagyok fényképezés tekintetében, vagyis állandóan a kezemben van a telefon, még ha esély sincs használható kép készítésére. Ahogy leültünk a kanapéra, egyből közénk furakodott. Kaparászta a cipőnket, a ruhánkat, a kanapét mögöttünk. Felmászott a fejünkre, bemutatta egyedi tupírozási technikáját, sőt még az orrunkba is beszagolt ha nem vigyáztunk. Láthatóan élvezte, hogy van ki mögött dögönyözni a kanapét, és van, akinek bemászhat a ruhája alá. Gnómi is érdekelte, többször kikapta a kezemből. Szerencsére egyszer sem tépte le a sapkáját. Végül a kis zöldség kikönyörögte, hogy kedvére futkározhasson és ugrándozhasson Makival. Tíz percet engedélyeztem, aztán elbúcsúztunk, és hazajöttünk.

592_maki3.jpg

  Otthon aztán lelkesen mesélte el Bibircsnek, milyen élmény volt egy szurikátával kergetőzni, Bibircs pedig levonta a tanulságot: valószínűleg a jövőben is kimarad a Gnómi számára izgalmas kihívásokból, mert ezek neki túl félelmetesek. Hát, igen... egy polcról olvasni könnyebb, mint átélni ezeket az izgalmakat.

593_maki4.jpg

Címkék: szurikáta
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr77115291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása