Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2014. április 15. 08:30 - SchLady

#21 Felelősségteljes gnómtartás

  Hétvégi program: ismét mosodakeresés. Hamar találtunk egyet a közelben, volt nagy öröm, bódottá. Sőt, az volt a legmeglepőbb, hogy nemcsak minket vártak, hanem Törpit is. Sajnálatunkra azonban nem élhetett ezzel a páratlan lehetőséggel, mert nem volt nála cseresityak, amit mosás alatt viselhetett volna. Nagy kár. Bár őszintén szólva azt sem tudom, van-e másik sapkája, amit vészesetek alkalmával felvehetne...
  Amíg a ruhák vígan lubickoltak, elmentünk sétálni. Néha igazán meglepő, mi mindent tudunk felfedezni 30-40 percnyi kószálás alatt. Belvárost, parkokat, egy szép templomot vagy teret. Sokszor ért már meglepetés minket, amikor egy főbb autóútról csupán két utcát beljebb haladva, elénk tárult egy római kori belvárosi rész.

0101_mosogep.jpg

  Nem gondolná egy arra tévedt ember, mennyire forgalmasak a kávézók, cukrászdák, éttermek, és azt se, hogy télen is képesek letelepedni a teraszra, a párnákkal és takarókkal ellátott székekre, és ott elkortyolgatni egy pohár forralt bort. A takarós kiülés már nálunk is felfedezhető a jobb helyeken, amit mindenképp jónak tartunk.
  Sétáink során sűrűn találkozunk olyan dolgokkal, amikkel Gnómi előszeretettel ismerkedik meg közelebbről is. Ez lehet egy száguldó lovaskocsi, sportautó vagy egy kamion. Gyakran előfordul, hogy csak egyszerűen odaköszön a tér közepén álló szobornak. Őt minden érdekli. Ez nagy szerencse, hiszen nem kell folyton azon gondolkodnom, milyen új dologgal dobhatnám fel a hangulatát.

0102_jargany.jpg
  Azt mondom, aki csak teheti, próbálja ki, milyen gnómtulajdonosnak lenni! De ne a húsvétról vegyetek példát! Ez egy életre szóló elkötelezettség. Mint ahogy egy élő nyuszit sem szabad felelősség nélkül befogadni, úgy egy törphöz is határozott elszántság kell. Ha nincs a lakásodban semmi, amit felboríthatna, amin hintázhatna, vagy ami mögé egyszerűen elbújhatna, ne vállalkozz ilyen nagy feladatra. Anélkül nem fogja otthon érezni magát. Ez nem olyan, mint a húsvéti nyuszivásár... Nem tudod visszavinni a kereskedésbe, hogy "Bocs, meggondoltam magam". Míg szerencsétlen teremtés érzéseiről sosem fogsz tudni, addig egy törp nagyon is hangot ad érzelmeinek. Értsd: sose fogsz tudni megszabadulni tőle, és cserébe megkeseríti az életed. Ugye, senki sem szeretne csalódást okozni egy élő, érző szívű lénynek?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr696038219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lonyul 2014.04.16. 05:31:51

Így húsvét táján mindig szentimentális hangulatba kerülök, úgyhogy megragadom az alkalmat és szeretnék köszönetet mondani Gnóminak, hogy létezik. Köszönöm, hogy csibészségei, ötletességi jókedvvel és nevetéssel töltenek el ebben a harácsoló, habzsoló,
pénzvadászattal teli életben. Köszönöm, hogy emlékeztet arra, hogy a gyermekkor örökké tarthat lélekben,
köszönöm az élet napos oldalát! :)
Észre kell venni a szeretetet (emberek, állatok, vagy egy egyszerű szobanövény iránt), ha erre képtelenek vagyunk, akkor csak állunk térdig egy friss vízű tóban, és közben szomjan halunk.

Lonyul 2014.04.16. 05:42:58

Nagyon jól áll az a mini mosógép Gnóminak, el mehetne fotózkodni egy törp katalógusba. :)
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása