Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2014. október 07. 08:38 - SchLady

#42 Húsvéti kakaslátogatás

  Húsvét táján mindig hazamegyünk. Itt is ünnep, ott is ünnep, hát inkább otthon töltjük. Kicsit együtt van a család, lehet egy csöppet pihenni, kirándulni, látogatóba és orvoshoz járni (ha szükséges). Úgy jött össze a dolog, hogy összesen két hónapot töltöttünk otthon.
  Elsők közt vendégségbe mentünk, mert a kakas, aki kezdetben folyton Gnómi sityakját tépkedte a gulyáspartyn, meghívta, hogy nézze meg a kertjét, milyen gyönyörű virágok nőnek benne. Megmutatta, milyen szép nagy csokor orgonát szedett az asztal közepére, ami úgy illatozott, hogy Gnómi nem bírta ki, hogy be ne bújjon közéjük. Később kóvályogva mászott ki a csokorból, úgy elbódította a finom illat.

0232_orgona.jpg

  Másodjára a végeláthatatlan százszorszépmezőt csodálták meg. A kakas figyelmeztette, hogy ha rálép valamelyikre, rosszul jár, és Gnómi valóban figyelmetlenül léphetett, mert a kakas sapkán csípte szegényt úgy, hogy nem tudott kiszabadulni a karmai közül, amíg bocsánatot nem kért tőle. Minden reggel egyesével megnézegeti a kis virágokat, érthető, ha nagyon félti őket, bár most Törpi nem is volt huncut hangulatában.

0233_szazszorszepmezo.jpg

  A harmadik csodát utoljára tartogatta, mégpedig egy különleges tulipánt. Aki olvasta Dumas-tól A fekete tulipán című könyvet, érteni fogja a miértjét. Az állatos lakásban olvastuk el Gnómival. Alig tettem le, annyira izgalmas volt, de ő még azt is sokallta. A történet friss élménye miatt mohón vetette rá magát a tulipánra. Nézte innen, nézte onnan, csodálattal figyelte a virágot, és hallgatta a kakas beszámolóját, ahogy elmondta, hogyan rendelte meg a hagymát, és hogy valóban milyen sötétek lettek a szirmok még legbelül is.

0234_tulipan.jpg

  A kakasnak dagadt a melle, amiért ilyen szép kertet sikerült összehoznia. Örült, hogy Gnóminak ennyire tetszett minden, amit mutatott neki. Már el is felejtette az előbbi apró botlást a százszorszépmezőn...
  Búcsúzóul még egyet szippanthattunk az orgonacsokorból, aztán megköszöntük a szíves látást, és hogy elterelte Gnómi figyelmét a másnapra tervezett fogorvoshoz menésről, ami nem is volt olyan vészes, mint gondolta. De ez majd a következő történet lesz...

Címkék: könyvajánló
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr606766233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása