Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2015. július 17. 12:42 - SchLady

#125 A mégis halott fikusz

  A kornyadt fácska, ami kezdett életre kelni, kikerült a lakásból, míg nem laktunk benne, emellett a babakaktusznak is nyoma veszett. Mondtam az apróságoknak, hogy ne aggódjanak miattuk, biztosan jó helyen vannak a pincében lakó többi, betegségéből felépülő növény között. Jókat beszélgetnek, és hamarabb meggyógyulnak egymás társaságában. Nem voltak rossz gondolataim a dologgal kapcsolatban, Gnómiék viszont annál jobban idegeskedtek. Kérleltek, menjünk és üdvözöljük őket, így hát lementünk hozzájuk.

943_halottfikusz.jpg

  Az első találkozás megdöbbentőre sikerült: a fikusz friss hajtása teljesen elszáradt, a kis kaktuszt pedig nem leltünk sehol. Lehet, hogy gyökeret eresztett és elsomfordált a többi jajongó növény mellől? Mindenesetre kereshetett volna olyan helyet, ahol könnyebben ráakadunk.
  Törpiék körülugrálták szerencsétlenül járt barátjukat, kérdezték, nincs-e szüksége valamire, de ő csak álmosan kókadozott a többiek mellett. Adtunk neki vizet, utána magukra hagytuk a gyógyuló növényeket.
  Még azon a héten visszahoztuk a fikuszt a lakásba, remélve, hogy ismét összeszedi magát egy friss hajtás növesztéséhez, bár tudtuk, hogy erre még hosszú hónapokat kell várni. Hogy mennyire volt sikeres a törpök odaadó gondozása, később talán kiderül...

Címkék: fikusz
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr747611864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása