Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2015. február 05. 09:29 - SchLady

#99 Kandallóbegyújtós hóvárás

  Mielőtt hazamentünk volna karácsonyra, Gnómi észrevett a szomszédban egy várakozó törpöt. Nem maradt már ideje rá, hogy tisztességesen bemutatkozzon, de azért ráköszönt, és megígérte neki, hogy amikor visszajövünk, mindenképp meglátogatja ácsorgása közepette. Mint azt nagyon jól tudjuk, az ígéret szép szó, és ő be is tartja, tehát amint megérkeztünk, másnap valóban meglátogatta, de nem egyedül. Bibircset is vitte.
  – Szia! – köszöntötte Gnómi. – Miért álldogálsz itt egymagadban?
  – Sziasztok, apróságok! Télen mindig kijövök a ház elé, és várom a havazást.

601_oriastorp.jpg

  – És miért olyan jó az? – kérdezte Bibircs. – Hiszen hideg van ilyenkor...
  – Az lehet – válaszolta a nagy törp –, de próbáltatok-e már este felnézni egy villanyoszlop alól a hóesésre? Gyönyörűen megvilágítja a pihéket, valósággal megfeledkezem olyankor a külvilágról.
  – Még nem próbáltuk – mondta Gnómi –, de legközelebb mindenképp megnézzük, tényleg olyan jó mulatság-e!
  – Ó, biztosak lehettek benne, hogy nagyszerű élmény, ha nem fúj a szél!
  – Köszönjük a jó tanácsot! További jó hóvárást kívánunk! – azzal elbúcsúztak tőle.

602_deszka.jpg

  Ezzel még nem ért véget a Bibircset érő újdonságok sora. Gnómi elővette a törpdeszkát, és mutatott neki néhány trükköt. Aztán felsegítette, és vigyázott rá, hogy le ne essen róla, amíg nem tanulja meg, hogyan kell biztonságosan megállni rajta. Hát nem aranyos látvány, ahogy támogatják egymást? Olvadozik ilyenkor a szívem.

603_kalyha.jpg

  De hogy ez még ne legyen elég, este folytatódott az élményáradat. Most először végre begyújtottuk a kandallót, hogy lássuk, milyen szépen táncolnak a lángok odabent. Valóban kellemes látvány, egészen addig, amíg nem gyullad ki az ember arca a nagy hősugárzástól. Szigorú büntetés terhe mellett megtiltottam nekik, hogy felügyelet nélkül a közelébe menjenek, ezért biztonságos távolságban elhelyeztem egy széket, ahonnan egész este nézhették, hogy ég és ropog a tűz. Reggel ugyanott találtam őket. Addig bámulták a táncoló lángokat, míg egymásra borulva el nem aludtak tőle.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr777142797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása