Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2013. december 12. 08:58 - SchLady

#11 Nagy barátkozások

  A mini Magyarország körbejárása után Gnómi hazaérve elmesélte Lacikának és Mókucinak, milyen érdekes dolgokat látott, és milyen jól érezte magát a kicsinyített épületek között. Lacikát 8 éve egy téli este bízta rám a párom, hogy vigyázzak rá, Mókucival pedig én ajándékoztam meg őt (és Lacikát is, hogy ne legyen egyedül). Mindketten szájtátva hallgatták a történetét. Utána csaptak egy laza bulit otthon, egyfajta elő bulit, mielőtt megint elvisszük Gnómit a picsogós madárkáékhoz.

0051_buliotthon.jpg
  Nagy volt az öröm, mikor meglátták egymást! A kis madárkák még a tojásaikat is bemutatták neki név szerint! Meglepődött, mekkora változások történtek, míg távolt voltunk. Ebből kifolyólag, sajnálatára nem lehetett bonbonestet tartani, mint a legutóbb, mert nem volt kire rábízni a tojások felügyeletét. Hogy nézne ki, ha a tojásaik szeme láttára bonbonoznának ismét be? Így csak egy szolid délutánt terveztek beszélgetéssel, egy kevés élménybeszámolóval, kivel mi történt, mióta nem látták egymást.

0052_picsogosmadarka.jpg  A kertben új ismeretség került látótávolságba, mégpedig a kakas személyében. Nem indult teljesen fényesen a barátság, mert a kakasnak nem tetszett Gnómi sipkája.  Megcibálta neki, amikor csak tehette. Törpi el is szomorodott ettől rendesen.

0053_kakas.jpg
  Elhatározta hát, hogy rittyent egy nagy bogrács gulyáslevest. Két sityakmeghúzás között sikeresen belezuttyantak az összetevők, újabb két ostromlás közt összerázódtak a bogrács alján. Ha volt némi ideje, kiheverte ezt a nagy serénykedést és a kakas elől szaladgálást.

0054_bogracs.jpg
  Mikor elkészült az ebéd, már mindenkinek csorgott a nyála a finom illatoktól. A kakas titokban törölgette a csőrét, nehogy bárki észrevegye. Mindannyian leültek egy asztalhoz. Bár a kakas eleinte vonakodott egy kicsit, és sanda pillantásokat vetett Gnómira, de miután jól befalatoztak, ő is megenyhült. Egy jó gulyás csodákra képes. Jóllakottan leheveredtek egy illatozó rózsabokor alá az árnyékba, és szundítottak egyet a nyári melegben.

0055_rozsa.jpg

Címkék: gulyásparty
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr235687114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lonyul 2013.12.13. 14:26:25

Ihlés van folyamatban, majd leírom, hogy képzelem el a gulyásleves receptjének leírását egy Gnómi szakácskönyvben. :)
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása