Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2013. november 21. 11:00 - SchLady

#6 Hajózás, csühögés

  Úgy döntöttünk, amíg a Boden-tó környékén vagyunk, elmegyünk hajókázni egy kicsit. Nem mindennap kelhet át egy gnóm a Dunán, amit itt Rajnának hívnak, egy színes, mindenhol horgolt ruhácskával beborított révvel. A két parton lévő padok, korlátok is mind be voltak horgolva, rajtuk jókívánságok. Kétszáz embert kérdeztek meg, és azokat a kívánságokat írták ki a horgolt anyagra varrt kis foltokra (ha jól értelmeztem az olvasottakat). Mint például "Bárcsak olyan kalácsot tudnék sütni, mint a nagyi", "Több időt szeretnék a barátaimmal tölteni" és hasonlók. Még cirill betűs is akadt néhány. Sokan csak egészséget kívánnak, semmi mást. De másra nincs is igazán szükség...

0026_hajokazas.jpg
  Természetesen kihagyhatatlan volt a Chanderli gőzös megszemlélése, aminek az induló állomása tőlünk tíz percnyi sétára esett. Végignéztük, ahogy elindul, végigpöfögve a házak mellett, fekete füstöt eregetve fölül, alul pedig kiengedve a fehér gőzt. Nagyon örülhetnek az ott lakók vasárnaponként... Csak ekkor megy ez a nosztalgiajárat, ami látványosságnak minősül. Sokan fényképezték az egész vonatot. Van benne bárkocsi, dohányzó és nemdohányzó vagonok. Nem szálltunk fel rá, azonban elkocsikáztunk a végállomására, 13 km-re, és ott vártuk meg a beérkezését.

0028_favonat.jpg
  Addig Gnómi beugrott a favonatba játszani, hogy hamarabb teljen az idő. Mikor megunta, leült a padra várni. Türelmetlenségéből kifolyólag hamar ficergősre fogta. Egy pillanatra nem maradt volna nyugton! Szerencsére hamar megérkezett a gőzös. Ezen a képen inkább a gőzmozdonyt kell keresni, mint Gnómit, de remélem, ez sem okoz túl nagy feladatot.

0027_palyaudvar.JPG
  Mikor megérkezett, beállt a vízcsap alá, megtöltötték a tartályát, végigellenőrizték mindenhol. A gyerekek addig felmehettek a vezetővel megnézni, hogy működik. Elég sok idő volt, mire megtelt a tartály. Sokan fényképezték, rendkívüli volt az érdeklődés. Ezután hátratolattak vele,
lekapcsolták a mozdonyt, és az hátrament a szín elé, hogy megpakolják szénnel. Addig az érdeklődők a kis gőzös "hálószobáját" is megnézhették belülről. Miután evett-ivott, fél-egy óra múlva indult visszafelé. Ekkorra mi már otthon voltunk.

0029_fehertorp.jpg
  Szép estéken a szállás körül sétálgattunk, ekkor ismerkedett meg egy vidám, barátságos törppel. Később, a végleges továbbállásunk előtt Gnómi
elbúcsúzott a barátjától. Szegény törp fal fehérré sápadt, amikor megtudta, hogy mostantól nem látják egymást... Gnómi megígérte, hogy ha legközelebb erre járunk, mindenképpen beugrik a kertbe, hogy megveregessék egymás vállát. Ez csak természetes. Nemcsak a szauna teraszra kell emlékezni, hanem a kialakult barátságokra is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr745646985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lonyul 2013.11.21. 22:16:27

1. "200 embert kérdeztek meg..." - Ha most ebben benne lettem volna, egész biztos azt kívántam volna, hogy soha többé ne legyek túl büszke ahhoz, hogy ne tudjam beismerni azt, hogy hibáztam.
2. Megvan a gőzmozdony... második nekifutásnak!
3. "Türelmetlenségéből kifolyólag hamar ficergősre fogta." -> Ez vajon honnan ismerős? :P
4. "Ez csak természetes. Nemcsak a szauna teraszra kell emlékezni, hanem a kialakult barátságokra is. ;)" - :)
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása