Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2015. június 30. 08:24 - SchLady

#122 Törp-túra a Csónakázó-tónál

  Gondoltunk egyet, és lementünk a Csóni-tóra sétálni. Bibircs most látta először, de az első kép, ami fogadta, nagyon megtetszett neki, ugyanis a tó levágott nádasa közt sok teknős napozott mozdulatlanul. Ő is odáig van az élőlényekért, szeret minden furcsa vagy érdekes teremtményt. Elkezdte számolni őket...
  – ...néégy, őőt...

929_csoni1.jpg
  ...de a felénél magára maradt, mert Gnómi megunta. Inkább más elfoglaltságot keresett magának. Észrevett egy táblát, ami Törp-túrát hirdetett. Ott hagyta Bibircset a tó partján...
  – ...héét, nyóólc...

930_csoni2.jpg

  ...és elindult a tábla felé, ami a fára volt függesztve. Nagy sajnálatára épp szedelőzködtek a nevezés helyéről – a túra befejeződött. Rajtuk kívül egy törp sem volt már látótávolságban. Nem keseredett el túlságosan – hiszen biztosan jövőre is kínálkozik alkalom a nevezésre –, hanem Bibircset is odaintve boldogan fényképezkedtek le az eseményt hirdető táblával.

931_csoni3.jpg
  Úgy vettem észre, egyre több törpbarát esemény kerül megrendezésre manapság. Valószínűleg sokan rájöttek, milyen kedves jószágok ők valójában, és hogy nem érdemes annyira kirekeszteni őket a mindennapok (számukra érdekes) folyásából. Igaz, hogy sok helyen még némi fenntartással fogadják őket, de ha felelősséget vállalunk értük, akkor szinte mindenhová bemehetnek, és aztán értékelik a látottakat, mert nekik tényleg minden érdekes.  
  Jártunk egy kört a tó körül. Szép lassan bandukoltunk, hogy kellőképpen megéhezzünk egy tál kitűnő gyroshoz, ami a Csóni büfében kapható. A kis apróságok már a jó levegőtől megéheznek, úgyhogy nekik igazán nem kell sok ahhoz, hogy megjöjjön az étvágyuk. Egy kis teknősszámlálás, némi hirdetőtáblával pózolás, és már jöhet is egy adag finom ebéd.

932_csonigyros.jpg
  Gnómi már tudta, milyen az étel, átengedte barátjának a kezdést, aki rögtön nekilátott. Mire Gnómi észbe kapott, alig maradt a tányér alján, úgyhogy még az enyémből is lopkodott, míg teljesen jól nem lakott. Ezt követően sétáltunk még egy kört a tó körül, majd lassan hazamentünk, és kipihentük a nagy evészetet.

Címkék: Csóni Büfé
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr817584608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása