Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2015. január 19. 12:23 - SchLady

#93 Hazautazás ünnepekre

  Jókedvűen indultunk neki az útnak. Gnómi is lázban volt, nehogy elfelejtse bepakolni a székecskéjét, amiben az ünnepek nyugalmát fogja élvezni. Már készülődés közben nem bírt magával, ebből gondoltam, hogy út közben sem fog békében ücsörögni valamelyik csomag tetején, de azzal nem számoltam, hogy majdnem az egész utazás alatt az ablakban fog rakoncátlankodni. Sejthettem volna, hiszen mindenkinek látnia kell az új sapkáját, amiben ilyen sármosan fest. Ha épp nem az ablakban lógott, akkor a navigációt helyettesítette, amivel csak megzavart minket, mert a cukorszopogatós csámcsogáson kívül nem igazán hallottunk mást.

569_navi.jpg

  A pilledős kókadást néha egy kávéval hessegetjük el. Ennek valódi értelme a kocsiból kimozdulás. Ilyenkor eszünk is pár falatot, hogy aztán könnyebben teljenek az utazással töltött órák. Gnómi még nem volt se fáradt, se éhes, de végül bejött velünk. Addig kérette magát, hogy majdnem rácsuktam a kocsiajtót. Azt mondtam neki, odabent is biztosan sokan felfigyelnének a csinos sapkájára. Épp annyit gondolkodott a dolgon, hogy már csuktam az ajtót, mikor kislisszolt alatta. A sapek odacsukódott, lőttek a pózolásnak. Kárpótlásul kapott egy tábla gnómicsokit.

573_kave2.jpg

  Legközelebbi megállásunknál megfontoltabban szállt ki. Míg mi magunkba döntöttünk egy kávét, addig ő kedvére kibrummogta magát egy etetőszékben. A kocsihoz visszaindulva észrevettünk egy irtó cuki kirakatot. Benne parányi tévék mutogatták magukat. Gnómi is kiszúrta a gnómivíziókat, de amilyen keveset nézzük a TV-t, meg sem fordult a fejében, hogy neki szüksége lenne egyre.

570_kave1.jpg

571_gnomivision1.jpg

572_gnomivision2.jpg

  A további órák hamar elillantak. Este értünk haza, persze parkolóhelyünk az nem volt. Első körben felvittem egy-két csomagot és Gnómit, addig párom lent maradt a kocsinál. Így vittünk fel mindent felváltva, hogy aztán a környéken keressen megfelelően szabályos parkolót. Közben Törpi hasznosan töltötte az idejét. Kócos ismét írt a trópusokon élő rokonainak. Ünnepek közeledtével általában sokkal több levél fogalmazódik, ezeket szedte össze, egyet se hagyva ki a levélcsomagból.

574_kocos.jpg

  Ezután elpakoltuk a nagyja holmit, és eltettük magunkat másnapra, hogy frissek és kipihentek legyünk ünnepre, ami meglepetést is tartogat minden gnómrajongó számára. ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr397088013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása