Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>

2014. augusztus 20. 16:19 - SchLady

#34 A csillagos lakás

  Az előző szálláshelyünkről, ahol a biztosítási madárkák ténykedtek, tovább kellett utaznunk, de szerencsére ismerős városba, ezért örömmel indultunk neki az útnak. Először két hetet töltöttünk egy olyan kégliben, ahol az ágyunk fölött "premier plán" tárult elénk az égbolt egy kis részlete az Orionnal és a Göncöllel. Éjjel, ha felébredtem és tiszta volt az idő, az adott részletből sejtettem, hány óra lehet, ezért elneveztem csillagos lakásnak.
  Természetesen nem csak mi találtuk meg a szállás legelőnyösebb részeit... Gnómi például nagyon hamar felkapott lett a csínytevései által.

0184_tavirozsa.jpg

  Tetőtéri lakról van szó, könnyű volt kitalálni a csillagvizsgálásból. A falak dőltek, sokszor nekem jött valamelyik ablakfélfa, és Őgonoszsága elég gyakran kihasználta ezt. Kifigyelte, mikor szeretnénk mosni, olyankor elbújt a fürdőben, és amikor a legkevésbé számítottunk rá, megijesztett. A tető alá volt betolva a gép. Párom háromszor verte be a fejét miatta egyetlen mosás elindítása alatt. Gnómi ilyenkor mindig beszaladt a hálóba, és elújságolta a szekrényen tébláboló antilopnak, mi volt az aktuálisan végrehajtott csíny. Jókat kuncogtak rajta. Hogy ez még ne legyen elég, minden alkalommal, amikor elmentünk sétálni, az ajtó előtt kertészkedő kis gnómibelláknak is eldicsekedett a sok huncutsággal. Áhítattal hallgatták minden szavát azon túl, mennyire örültek a hozzájuk hasonló társaságnak.

0185_gnomibella.jpg
  Igazán nem mondhatja egyetlen szóval sem, hogy unatkozott. Még játékok is voltak. Memória és sokféle társasjátékos doboz. A memóriában volt egy olyan pakli, amiben meg kellett találni a mai modern képnek a régi, 50 évvel ezelőtti változatát. Nagyon élveztük. Jó volt látni, hogy nézett ki ez a sok minden régen. Találtunk képregényeket is, gyakran láttam Törpi hátát, mikor ezeket bújta. Sajnáltuk, hogy csak két hétig állt szabadon a lakás, mert nagyon otthonos volt. Itt történt életünk legelső kenyérsütése, amire a ronda és finom jelzőt bátran aggathatjuk. Szép emlékek és vicces történések mindegyik lakásban történnek velünk, egy szeleburdi törp mellett meg pláne, úgyhogy természetesen a következő szálláson sem volt sok időnk unatkozni. ;)

0186_antilop.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gnominews.blog.hu/api/trackback/id/tr416620999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy minden lében kanál törp története.                Gnómon követés ------>
süti beállítások módosítása